Domus (Home)
Thema's
Shows
Spectacula
Schoolbezoek
BN-ers
links
contact

CORBVLO a la Carte
De levende Romeinse geschiedenis groep Corbvlo introduceert, met gepaste trots, iets nieuws op het gebied van historisch re-enactment: de “a la Carte Themadag”. Bij een a la Carte themadag wordt een bepaald aspect van de Romeinse geschiedenis op diverse manieren uitgediept en onder de aandacht gebracht. Onze groep introduceert mini-shows, gespecialiseerde displays en activiteiten waar het publiek interactief aan deelneemt. Het “Romeinse Rondje” bijvoorbeeld daagt jong en oud uit te denken, te vragen en te doen aan de hand van het thema.

Op dit moment zijn er vier a la Carte shows beschikbaar te weten Roma Victrix, Religio Romana, Gladiator! en Cornucopia. Verscheidene andere thema’s worden op dit moment nog onderzocht.

De dagshows zijn zo ontwikkeld dat alle onderdelen onderling ook uitwisselbaar zijn. Dit om er voor te zorgen dat we maximale flexibiliteit hebben ten opzichte van uw eigen programmering. Als u tijdig contact met ons opneemt, stellen we samen met u een programmering samen die uw eigen project maximaal uitlicht en verrassend compleet maakt.
Elk programma kan zowel op zichzelf staan maar ook naadloos aansluiten bij de shows van andere Romeinse groepen.

Roma Victrix:
een dagje onder de soldaten

Het ultieme beeld van de Romeinen is natuurlijk de Legionair. Maar een leger bestaat uit meer dan alleen maar soldaten. Daarom streeft Corbvlo er naar om een zo divers mogelijk beeld neer te zetten van de soldaten en hun uitrusting. Ons wapenrek toont de standaarden, helmen, schilden en natuurlijk diverse wapens die bij de soldaten in gebruik waren.
Een uitgebreide uitleg hierover ontbreekt natuurlijk niet. Bij “Roma Victrix” hoort ook standaard de minishow “de Soldatentraining” een licht humoristische show waarin kinderen gekleed en getraind worden als “echte” Romeinse soldaten en het vervolgens in een (geënsceneerd) gevecht op moeten nemen tegen “de Vijand”.
Op www.roma-victrix.nl vind u meer informatie over deze themadag.

Religio Romana:
van Apollo tot Vulcanus; Staatsgoden, huisgoden en mysteriecultus.

Romeinen durven niets, Romeinen willen niets, Romeinen doen niets zonder eerst de wil van hun goden te hebben geraadpleegd.
Religie bij de Romeinen was complex en kende vele verschijningsvormen. Corbvlo brengt er een aantal voor het voetlicht. Verdeeld over drie displaygebieden maakt men kennis met de Staatsgoden, de Huisgoden en de Mysteriegodsdienst van Mithras.
Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

Gladiator!:
Morituri Te Salutant, of toch niet?

Niets wat zo tot de verbeelding spreekt als de Romeinse Gladiator. Zijn wereld was die van de arena: een leven van trainen eindigend in een gewelddadige dood. Corbvlo brengt de fascinatie van de moderne mens met deze illustere figuren tot leven. Niet alleen de Gladiator zelf maar ook de wereld om hen heen wordt door ons geïllustreerd. Van gladiator tot eigenaar, van trainer tot dokter, je komt ze allen in levende lijve tegen.
Voor meer informatie over Gladiator! gaat u naar www.familia-gladiatoria.nl

Cornucopia: smakelijk eten
Zoals de naam “hoorn des overvloeds” aangeeft, draait bij dit thema alles om eten. Eten was voor de Romeinen, net als voor de huidige mens eigenlijk, veel meer dan iets binnen werken om te overleven. Veel mensen hebben al gehoord van de spectaculaire aanligbanketten, maar er zitten veel meer aspecten aan het gebruiken van een maaltijd. Zodoende laten we bij dit thema meer dan één facet zien van de Romeinse maaltijd. Voor meer informartie over Cornvcopia kijkt u op www.cornvcopia.nl