Domus (Home)
Thema's
Shows
Spectacula
Schoolbezoek
BN-ers
links
contact

Spectacula Romana
In onze reeks spectacula Romana hebben we diverse grotere spectaculaire shows. Deze kunnen we uiteraard niet op stel en sprong doen. Deze shows vereisen daarvoor te veel planning en in het geval van de crematio vergunningen en voorzorgsmaatregelen. Daarom worden deze shows apart genoemd.

Confarreatio: een Romeinse bruiloft
De oude Romeinen kenden drie huwelijksvormen. Deze kenden ieder hun eigen ceremonie en hun eigen mythologie. Uit zo’n bruiloftsceremonie is veel te leren over de Romeinse verhoudingen tussen man en vrouw en over de verhoudingen tussen goden en mensen. In de Romeinse bruiloft van Corbvlo wordt in het bijzonder aandacht besteedt aan de Confarreatio: een Romeinse variant van de verbintenis tussen de godin aarde en de hemelgod om het graan te laten groeien. Dit was van oorsprong een koninklijk huwelijk dat aangepast was aan de eisen van de Romeinse bestuurselite: de patriciërs. In deze spectacula Romana show wordt ook aandacht besteed aan de Coemptio: de huwelijksvorm van de rijkere Romein. Ten slotte is er ook aandacht voor de Usus: de eenvoudigste vorm van een huwelijk. Een feestelijke show waarin ook het publiek een aandeel heeft.

Een Romeinse crematie
Een indrukwekkende show waarin het einde van een beroemd Romein geïllustreerd wordt. Een brandstapel word opgericht en aangestoken maar niet voor alle rituelen in acht genomen zijn. Net als al onze shows een spektakel waarbij het onderzoek de boventoon heeft gevoerd. Uw publiek wordt door onze narrator ingewijd in het wie, wat en waarom van deze gelegenheid. Dit is echter een show die we niet zomaar doen. Het aanleggen van een dergelijk groot vuur vereist uitvoerig overleg met organisatie en brandweer en kan pas worden opgevoerd als aan alle eisen, voorzorgsmaatregelen en vergunningen is voldaan. Neemt u dus ruim op tijd contact met ons op als deze show op uw programma wilt zetten.

Het gladiatorengevecht: een strijd om leven en dood?
Niets dat zo tot de verbeelding spreekt als de Gladiator. Rond dit thema neemt Corbvlo u graag mee terug in de tijd, de arena in, naar zij die streden om leven en dood. Deze namiddag in de arena van uw evenement, treedt voor u op de Familia Gladiatoria Corbvlonis. Maar u zult begrijpen dat bij ons bij de opvoering van deze show de veiligheid van publiek en gladiatoren voorop moet staan. Uitgebreid overleg over de omstandigheden waaronder deze show gaat plaatsvinden hoort dus bij de voorbereidingen. Het laatste woord over de veiligheidsaspecten ligt hier bij de uitvoerenden. Naast een gevecht tussen onze getrainde gladiatoren kunnen we in het ‘voorprogramma’ ook onze ligt humoristische show ‘Gladiator-junior’ opvoeren. Al met al een spectaculaire show, die uw bezoekers niet snel zullen vergeten.