Domus (Home)
Thema's
Shows
Spectacula
Schoolbezoek
BN-ers
links
contact

Het belangrijkste doel van de Levende Romeinse Geschiedenis Groep Corbvlo is interesse opwekken voor de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Dit is bij uitstek een educatief doel. Het is dus niet verwonderlijk dat Corbvlo geregeld terug gaat naar school.

Met het programma "Corbvlo in de klas" kunnen leerlingen in onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs kennis maken met allerlei aspecten van het Romeinse leven. Hieronder ziet u enkele foto’s van onze leden Cordvs en Romilia in actie op de Vrije School te Haarlem. Zoals u ziet, wordt er aandacht besteed aan zowel militaire als civiele zaken voor en door mannen en vrouwen.

Deze keer hebben Cordvs en Romilia aandacht besteed aan het Romeinse legioen en aan Romeins koken. Maar er kunnen ook tal van andere onderwerpen besproken worden zoals: Romeins recht, religie, bouwkunde, geneeskunst, slavernij, geld, landmeten, kleding, baden en massage, onderwijs en retorica, muziek, theater en gladiatoren.

Alle leden van Corbvlo zijn amateurs die graag hun vrije tijd in hun hobby steken. Ieder heeft zijn eigen specialisatie. Hoewel we graag komen vertellen over onze passie, is het aantal keren per jaar dat het mogelijk is beperkt. De meeste leden hebben naast hun hobby ook nog een baan. Zo’n schoolbezoek is ook niet helemaal kosteloos. Wij brengen een bedrag in rekening voor benzinekosten en andere onkosten.

Het belangrijkste is echter dat de bezoekjes aan de scholen leuk zijn voor alle partijen. Onze ervaring leert dat "Corbvlo in de klas" het beste effect heeft als het bezoek door de docent al enigszins is voorbereid met de leerlingen. De leden van Corbvlo zijn graag bereid om met docenten te overleggen hoe men dit het beste aan kan pakken. Ook gaan ze graag in op specifieke verzoeken van een bepaalde school of klas.

"Corbvlo in de klas" volgt bij de schoolbezoekjes het aloude adagium van de klassieke dichter Horatius: Men bereikt het best zijn doel als men het nuttige met het aangename weet te vermengen. Voor verdere informatie over "Corbvlo in de klas" kunt contact met ons opnemen.

Foto’s: Vrije School Haarlem